Mole oaxaqueño

Mole oaxaqueño

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Mole oaxaqueño. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Mole oaxaqueño is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It is easy, it's fast, it tastes yummy. Mole oaxaqueño is something that I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Mole oaxaqueño, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mole oaxaqueño delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Mole oaxaqueño is 50 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Mole oaxaqueño estimated approx 6 días.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Mole oaxaqueño using 21 ingredients and 21 steps. Here is how you can achieve it.

Según una de estas versiones, una monja del Convento de Santa Rosa, en Puebla, dio con el sabor del mole poblano tras moler en un metate diferentes chiles y otros ingredientes. ... De esta forma, el mole negro surgió en Oaxaca como resultado de un inagotable proceso de mestizaje.
#tradicional #Oaxaca #altardemuertos

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Mole oaxaqueño:

  1. 750 gr chile ancho mulato negro
  2. 250 gr chile ancho mulato rojo
  3. 250 gr chile pasilla mexicano
  4. 250 gr chihuatle
  5. 250 gr cacahuate
  6. 250 gr nuez
  7. 250 gr almendra
  8. 250 gr ajonjolí
  9. 250 gr pasas
  10. 10 bolitas pimienta negra
  11. 10 piezas clavos
  12. 12 gr orégano
  13. 1 cabeza ajo
  14. 1 cebolla
  15. 10 gr canela
  16. 3 piezas grandes de plátano macho
  17. 1 kg chocolate
  18. 250 gr azúcar
  19. 3 kg tomate
  20. 1 kg manteca
  21. al gusto Sal

Steps to make to make Mole oaxaqueño

  1. Primero conseguiremos todos nuestros chiles
  2. Después conseguiremos lo que se llaman sabores o condimentos
  3. Condimentos
  4. Después podrás en un traste todos los chiles y con un trapito húmedo limpiar todos
  5. Después de haberlos limpiado abrirás los chiles y desvenarlos
  6. Después de haber echo eso cortaremos en tiras y después en cubitos los chiles al momento de concluir esto los pondremos al sol por durante tres días para que se seque muy bien y depues los llegues a tostar mejor y así se tueste uniformemente
  7. Después pasado los tes días los tostaras en el horno por 8 minutos a 150° recuerda que no bebés dejar que estén mucho tiempo en el fuego porque llegarían a saber amargo al momento de hacer la pasta
  8. En este paso freiremos los sabores o mejor conocido como condimentos
  9. Freímos uno por uno
  10. Moleremos los chiles debemos moler a seco sin nada de agua al momento de concluir esto debe estar muy fino casi como si fuera polvo
  11. Después vamos a moler los condimentos muy fino debe quedar la pasta
  12. En este paso lavamos los tomates y los cortaremos a la mitad.
  13. Después en una cacerola pondré solamente manteca (125 gr) y meteremos los tomates
  14. Terminado de freír bien el tomate licuar y colar el tomate
  15. Verter dos litros de agua tibia y revolver
  16. Poner carbón y tú cazuela y verter medio kilo de manteca
  17. Verter nuestros chiles ya con agua tibia en la cacerola y revolver durante una hora sin parar
  18. Se le agrega los sabores y el tomate y se revuelve durante 3 horas
  19. Pondremos el poco que vayamos a ocupar y vertemos caldito de pollo vertemos lo que uno quiera o vea que tan espeso sea
  20. Al momento de emplatar ponemos nuestras pieza de pollo ya previamente preparado y lo bañamos con nuestro mole
  21. Y como último degustamos

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have more natural control over your diet and also adapt your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you want to serve a recipe that uses fewer or more ingredients or is a bit basically zesty, you can make simple modifications to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for fundamental food preparation abilities for novices you don't need to learn them but only if you understand some straightforward cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and also easy lunch dishes yet its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Any-night-of-the-week Mole oaxaqueño. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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